Resumen Macromesa 11 de mayo

Avui ha tingut lloc una nova sessió de la macromesa, i podem dir que la darrera, ja que s’ha votat la proposta final de l’administració pel desenvolupament dels processos selectius derivats de la Llei 20/21 per a la reducció de la temporalitat.

No esperàvem novetats respecte la sessió d’ahir i per desgràcia ho encertarem. L’administració no ha incorporat modificacions substancials en el punt clau d’aquest acord, la baremació.

Tant l’administració com els sindicats majoritaris han mantingut durant totes les sessions una línia de treball, amb l’excusa segons el nostre parer, d’establir un procés amb la màxima seguretat jurídica possible. Aquesta seguretat jurídica s’ha traduït en una proposta en la qual l’experiència laboral en el concurs de mèrits només arriba al 45%, tot i ser un procés extraordinari d’estabilització amb la major oferta de places a totes les administracions públiques dels darrers anys.

Consideram que valorar l’experiència en un 45% és insuficient i es situa molt per davall del 60% que recomanava la Secretaria d’Estat del Ministeri de Funció Pública. Recomanacions que fins a la seva aprovació l’administració utilitzà d’excusa per retardar les negociacions fins a conèixer-ne el contingut però que finalment ni tan sols s’han tingut en compte per part de l’administració pel que fa a la baremació de mèrits.

La USO s’ha mantingut ferm en la defensa del personal públic en abús de temporalitat, i a cada sessió no hem dubtat en recordar la jurisprudència europea al respecte. Per desgràcia un cop més s’ha ignorat la normativa i jurisprudència europea, la exigència d’una sanció a l’abús, i l’obligació de fer uns processos que donessin la certesa d’estabilització al col·lectiu afectat.

Avui, 3 dels 8 sindicats presents hem votat en contra, sense ambigüitat, amb un missatge clar. Si bé el processos d’estabilització presentats milloren els derivats de les lleis pressupostaries de 2017 i 2018, de nou no es garanteixen l’estabilització de totes les treballadores i treballadors temporals que durant molts anys han permès que l’administració seguis en marxa, mentre l’administració cometia un frau de Llei contra el personal públic temporal al respectar ni tan sols la normativa nacional i autonòmica en matèria de funció pública.

Ara es crea una Comissió de Seguiment i Interpretació, un espai exclusiu pels qui han votat a favor, i que al final d’aquesta sessió han expressat la seva preocupació en quantes hores sindicals addicionals s’aconseguirien.

La USO no formarà part d’aquesta comissió, i no disposarà d’hores addicionals ni les volem, i votant en contra reafirmam el nostre compromís amb el col·lectiu el qual tindrà el nostre màxim suport, com sempre hem fet.

En breu iniciarem assemblees informatives per tal de donar tota la informació necessària, així com anunciar les accions que a partir d’ara començarem a dissenyar, i que requerirà de la col·laboració de totes i tots els afectats.

Això no s’acaba aquí, seguirem lluitant i informant!